Ferencvárosi előválasztás!

, Önkormányzati választás 2019

Mit szólnál, ha az előválasztáson nem csak a polgármester-jelöltről dönthetnél, hanem a képviselőjelöltekről is? Ha lenne beleszólásod abba, hogy a te közvetlen lakókörnyezetedben ki legyen az “illetékes”?

Én ma ezt javasoltam a velem szemben felsorakozó MSZP-Momentum-Jobbik tömbnek, mert elakadni látszik a tárgyalás.

Tetszene az ötlet?

Az elmúlt hetekben, napokban számos alkalommal tárgyaltunk ellenzéki partnereinkkel a ferencvárosi előválasztás részleteiről, feltételeiről. Bár valamennyi szervezési kérdésben megegyeztünk, a tárgyalások mára mégis holtpontra jutottak.

Ez a bizonytalanság kizárólag a Fidesz és a parkolási maffia érdekeit szolgálja. A rivális polgármesterjelölt mögött álló kerületi pártszervezetek olyan feltételekhez szeretnék kötni az előválasztást, amely a résztvevők kötelező támogatásával biztosítaná a kerületi közvagyont eltüntető bűnszövetkezetet is kiszolgáló álellenzéki képviselők további politikai szerepvállalását.
Ez az ellenzéki választók átverése lenne és számomra vállalhatatlan.

Változatlanul hiszek ugyanakkor a demokrácia erejében és nem gondolom magamat tévedhetetlennek. Ezért képviselem azt, hogy az ellenzéki polgármesterjelölt és a képviselőjelöltek személyéről sem dönthetnek mások, mint a ferencvárosi ellenzékiek.

Azt a javaslatot küldtem el az összes érintett párt és civil szervezet vezetőjének, hogy az előválasztáson résztvevő ellenzéki választók a polgármesterjelölt személye mellett egyúttal az egyéni képviselőjelöltekről is dönthessenek.

A kerületben az összes ellenzéki szavazót integrálni szándékozó polgármesterjelöltként a képviselőjelöltekre vonatkozó javaslatomat a májusi EP választás helyi eredményeinek arányában, civil képviselettel kiegészítve teszem meg.

Megkértem az ellenzéki partnereimet, a rivális jelölt mögött álló pártokat és kerületi szervezeteiket, hogy erősítsék meg vagy igényük szerint módosítsák korábbi javaslatukat a jelöltek személyeiről.

Megkértem őket arra is, hogy az általam javasolt, az övéktől eltérő leosztást illetően nevezzék meg az indítani kívánt személyeket.

Őszintén remélem, hogy valamennyien elfogadják kezdeményezésemet a patthelyzet feloldására. Hétfőn elkezdődik az ajánlásgyűjtés, az azt követő héten megtartjuk az előválasztást, októberben pedig megdöntjük a Fidesz uralmát Ferencvárosban.

Ferencvárosban is!

Korábbi bejegyzések