Polgármesterjelölti vita

, Önkormányzati választás 2019, Video

Tegnap (július 29.) este 6-kor a Ferencvárosi Művelődési Központban nyilvános polgármesterjelölti vitán vettem részt a másik ellenzéki jelölttel, Jancsó Andreával.

A vitát a Mérce az élőben követítte, utólag is megtekinthető.

Előválasztás előtt vitáznak a Ferencvárosban Baranyi Krisztina és Jancsó Andrea, az ellenzék jelöltjei. Élőben a Mércén!

Közzétette: Mérce – 2019. július 29., hétfő

 

Az előválasztás megrendezése továbbra sem biztos, annak ellenére, hogy elvileg minden érintett szervezet elkötelezett mellette.

A Jancsó Andreát támogató kerületi pártszervezetek továbbra is ragaszkodnak ahhoz, hogy a polgármesterjelöltek írják alá a helyi képviselőjelöltekről szóló korábbi pártalku elfogadását.

Ez egyrészt teljesen kiszorítana a testületből engem és az engem támogató pártokat és civileket, másrészt újabb 5 évre biztosítaná a fideszes maffiauralommal eddig együttműködő, parkolási mutyiban érintett képviselők helyeit.
https://merce.hu/…/amit-baranyi-kapott-az-ellenzeki-partok…/

Mivel az előválasztás költségeinek felét az engem támogató szervezetek állják, ezért bátorkodtunk ellenajánlatot tenni.

Három alternatív ajánlatot tettem:

  1. Egyezzünk meg a jelöltekről
  2. Döntsenek a választók a jelöltekről
  3. Töröljük az előválasztás feltételei közül ennek elfogadását és térjünk rá vissza az előválasztás után.

Egyiket se méltatták válaszra.

Kértem, hogy a megállapodásban szerepeljen az alábbi értéknyilatkozat is:

“Az előválasztáson résztvevő pártok és civil szervezetek vállalják, hogy nem jelölnek semmilyen választott tisztségre, különös tekintettel a polgármesteri” és képviselői tisztségekre, valamint a továbbiakban nem támogatnak az Önkormányzat által közfeladat ellátására megválasztandó vagy kijelölendő pozícióra olyan személyt, aki korábban ellenzéki képviselőként szavazataival a NER politikáját és azon belül a kerületi Fidesz-vezetés hatalmi pozícióit erősítette.”

Erre a kérésemre sem kaptam semmilyen választ.

Az eredeti ütemterv szerint július 28-án este át kellett volna vegyem az ajánlásgyűjtő íveket.
Érdeklődésemre a Civil Választási Bizottság közölte, hogy a feltételekről szóló politikai megállapodás hiányában ez egyelőre nem lehetséges (az Előválasztási Bizottság vonatkozó határozata alapján ez így van)

A bizottság egyúttal kezdeményezte az előválasztás tervezett időpontjának módosítását, amit az őszi önkormányzati választás a várakozásoknál egy héttel későbbre kitűzött időpontja is lehetővé tesz.

Jelenleg az augusztus 12-16 közötti időpont a valószínű.

Itt tartunk.

Korábbi bejegyzések