“Valami nagy gond van” – csalással indul az előválasztás?!

, Önkormányzati választás 2019, Video

A Ferencvárosi Előválasztási Bizottság ( benne a civil szervezetekkel és Magyar Györggyel ) háta mögött, felrúgva a közösen elfogadott lebonyolítási feltételeket, Jancsó Andrea és az őt támogató pártok csalással indították az előválasztást.

Csalással kezdődik az előválasztás

Közzétette: Baranyi Krisztina – 2019. augusztus 5., hétfő

 

A Momentum magyarázata:

 

A Fővárosi Előválasztási Bizotság (FEB) civil tagjainak közleménye:

Tisztelt Minden Érdekelt!

Megdöbbenve fogadtuk Baranyi Krisztina és stábjának nyilvános facebook bejegyzését valamint tájékoztatását arról, hogy a FEB hivatalos döntése nélkül egyes jelölő szervezetek megkezdték az előválasztáshoz szükséges ajánló aláírások gyűjtését Jancsó Andrea polgármesterjelölt részére. 
Történik mindez úgy, hogy a megállapodásunk szerinti, az előválasztáson valamennyi elindulni kívánó polgármesterjelölt részéről kötelezően aláírandó Értéknyilatkozat – ami természetesen az előválasztás meghirdetésének elengedhetetlen feltétele – Baranyi Krisztinával nem került mind a mai napig aláíratásra, és ennek megfelelően a FEB tagjai részére sem kerülhetett továbbításra. Emiatt Baranyi Krisztina nyilvános posztjában “választási csalást” említ és rendkívüli módon fel van háborodva. 

Mi civilek a budapesti sikeres főpolgármester előválasztás jó üzenetének lejáratását véljük felfedezni ebben az át nem gondolt eljárásban, és a magunk részéről éppen az előválasztás jó hírnevének megőrzése érdekében elhatárolódunk ettől a kezdeményezéstől.

Tisztelettel a FEB civil tagjai:
Dr. Magyar György
Pákozdi Éva
Szentesi Rácz Györgyi

 

Fotó: Népszava
Korábbi bejegyzések