Döme Zsuzsanna 10. EVK

A Magyar Kétfarkú Kutyapárt egyik alapítója, a párt társelnöke és 2019 óta Ferencváros külsős (társadalmi megbízatású) alpolgármestere vagyok. 

2008-tól kezdve közel tíz éven át a borsodi hátrányos helyzetű cigány fiataloknak középiskolai képzését nyújtó Dr. Ámbédkar Iskola történelemtanára, majd pedagógiai vezetője voltam.

Ferencvárosi alpolgármesterként:

  • Elrontottam a helyi pályázati rendszert egy csomó hülye „újítással”, például szakmai ellenőrzéssel.
  • Rászabadítottam a kerületre az idióta művészeket, és politikai döntések helyett rendre a szakmára bíztam a zsűrizést, akár köztéri alkotásokról (lásd pl. az országos média mellett ún. „nemzeti érzelmű” honfitársaink ingerküszöbét is rendre átütő Public Art pályázatot), akár színházigazgatóról volt szó.
  • Kezdeményezésemre az önkormányzat egy csomó túlárazott és felesleges szerződést felbontott, ellenőrzött és újratárgyalt.
  • Minimálpénzből két új intézményt is beindítottam, a Konnektor civil művészeti inkubátorházat és a Bakáts Bunkert (miközben számos önkormányzat zár be intézményeket forráshiány miatt vagy arra hivatkozva).
  • Bárhogy próbáltak lebeszélni a kerületi képviselők, a Covid alatt az ország legnagyobb és leggyorsabban összerakott önkéntes segítő hálózata Ferencvárosban jött létre.

Elérhetőség: dada.suzi@mkkp.hu