Kovács András 8. EVK

Ferencvárosba nemzetközi tanulmányok szakos hallgatóként kerültem, azóta kötődöm a kerülethez. Az egyetem alatt és később, már munka mellett is próbáltam időt szakítani arra, hogy a közösségért dolgozhassak. 

2019 óta pedig már a Ferencvárosi Önkormányzat munkáját segítem a Városfejlesztési, Innovációs és Környezetvédelmi Bizottság külső tagjaként. 

A Momentum tagjaként a hazai közélet tisztaságáért dolgozom.

A 8. választókerület többek között a kerületi szakrendelő helyszíne. Az ősszel megnyitó új szárny Budapesten egyedülálló lehetőségeket fog biztosítani az egészségügyi ellátásban, de ezt csak akkor tudjuk kihasználni, ha megfelelő létszámú orvosi és ápolószemélyzetet is biztosítani tudunk.

A kerületi önkormányzaton túlmutató, de a környék képviselőjeként kiemelten fontos téma a Mester utca felújítása. Ennek kapcsán szeretném erőteljesen képviselni a klímaadaptáció szemléletmódját, a zöldfelület arányának és a közlekedés biztonságának növelését.

Bár másik választókerülethez tartozik, de a környéken mindenkit érint a Haller park felújítása. A folyamat az elmúlt években jól haladt, ám folytatása sem sikkadhat el.